Vik. Inspirerande Kommunikatör till Arbetsmarknadskunskap

Vill du visa vägen för ungdomar genom att inspirerat föreläsa om jobben de inte visste fanns och vad som krävs för att få dem? Har du ett genuint intresse att vilja göra skillnad på arbetsmarknaden? Med rätt engagemang och energi kan jobbet som vikarierande Kommunikatör hos Västerbottens Handelskammare bli ditt. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att ansöka till denna tjänst utan skriv en träffsäker motivering och ansök till tjänsten direkt!

För oss handlar det om rätt personlighet och driv snarare än vad som står på ditt cv. Du som gillar utmaningen att på 60 minuter tända hopp och väcka engagemang – ansök nu!

Vi gör skillnad på riktigt!

Vi träffar människor, ansikte mot ansikte, och pratar om framtidens jobb och hur de ska ta sig dit. Dom flesta behöver lite bättre koll på arbetsmarknaden innan de väljer utbildning och jobb. Glappet på arbetsmarknaden ökar och branscher som teknik, vård och pedagogik skriker efter folk, medan digitaliseringen sakta äter upp de enklare jobben. ”Hur får jag plats på framtidens arbetsmarknad, och vad krävs av mig?”, är frågor en behöver fundera på. Inte bara för sig själv – utan för att Sverige ska fortsätta må bra.

Den viktigaste arenan är de möten vi har med människor i olika grupper.

Vårt uppdrag kommer från arbetsgivarna och studie- och yrkesvägledarna på olika utbildningar är våra bästa vänner. Målet är att polletten ska trilla ned så att en förstår att allt en gör, hur en beter sig, vad en person siktar mot faktiskt spelar roll. Med en väl utvecklad metod beskriver vi framtidens arbetsmarknad.

Din personlighet och ditt engagemang blir dina viktigaste redskap. Om och om igen får du chansen att möta nya grupper där ni tillsammans tänder idéer och ger verktyg för att ta sig ut på arbetsmarknaden. Vi arbetar också med grupper som föräldrar och skolpersonal för vi menar att det är viktigt att samtalen kan föras vidare hemma vid köksbordet eller i klassrummen.

DITT ARBETE?

Vi söker en vikarierande kommunikatör, då en av våra ordinarie skall vara föräldraledig. Primärt kommer du att arbeta i projektet Arbetsmarknadskunskap (AMK), en satsning för elever i högstadiet och deras föräldrar, men även skolpersonalen. Detta görs i samarbete mellan offentliga och privata arbetsgivare i Västerbottens län som gått samman för att berätta om framtidens jobb i olika branscher.

I din roll som kommunikatör kommer du att möta många olika människor, allt från ungdomar, lärare, föräldrar, politiker och företagsledare när du är ute och föreläser på skolorna runt om i Umeå och kranskommunerna samt i Lycksele. Uppdraget kommer att vara på 100 % (kan diskuteras) och sträcka sig fram till 2021-06-30 ev. längre.

Du kommer att vara ute i skolor träffa ungdomar men en viktig arbetsuppgift är också att ha tät kontakt med arbetsgivare. Du ska ha koll på vad de vill att du förmedlar till framtidens arbetstagare. Ena minuten kan du stå och hålla en föreläsning för hundra vilsna tonåringar medan du nästa stund kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en VD på ett globalt bolag.

Som kommunikatör i projektet Arbetsmarknadskunskap för Västerbottens Handelskammare kommer du att arbeta i ett team tillsammans med ytterligare en kommunikatör samt en ansvarig projektledare. Här samlas tidigare erfarenheter och kompetenser brett och du möts av ambitiösa och drivna kollegor som vill göra skillnad och inspirera ungdomar gällande arbetsmarknaden. Vi börjar så klart med att lära dig allt vi kan så att du snabbt kommer in i arbetet. Du behöver ha tillgång till bil, då det kommer bli en del resande. Ibland jobbar du kväll, då föräldramöten sällan ligger på dagtid.

VEM ÄR DU?

Du är en ”people person” som har lätt att få kontakt och samtala med alla. Vi tror att du har planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och är reflekterande. Men att du samtidigt har förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt samt lösningsförmåga att i stunden, snabbt ställa om utifrån uppkommen situation.

Du drivs av att vilja hjälpa till och du gillar att ta in andra människors perspektiv och få folk att tänka om och tänka annorlunda. Du delar med dig av din goda energi, ödmjukhet och humor och du ger ett förtroendeingivande intryck.

Du har säkert räknat ut att det viktigaste i det här jobbet är din personlighet och arbetslivserfarenhet.

DU KOMMER ATT:

  • Föreläsa ute på skolor för elever och lärare, men även på föräldramöten och event.
  • Ansvara för administrativa arbetsuppgifter efter varje avslutad föreläsning/lektion, exempelvis registrera närvaro och utvärderingar.
  • Planera och strukturera upp dom dagliga föreläsningarna.

Tjänsten passar dig som gillar att stå framför en grupp människor och tala och förhoppningsvis inspirera dem och på så sätt göra skillnad i deras liv.

Du ska även utstråla trygghet, stabilitet och har förmåga till självinsikt.

KRAV

Gymnasieexamen och arbetslivserfarenhet minst 5 år

Körkort och tillgång till bil då det förekommer resor dagligen i arbetet

Du behärskar det svenska och engelska språket då det förekommer dagligen i arbetet

ÖVRIGT

  • Tjänsten passar dig som tar tag i aktiviteter och ser till att hitta lösningar om förutsättningarna förändras.
  • Du tar ansvar för och driver dina arbetsuppgifter och ansvarsområden framåt på ett självständigt sätt.
  • Du talar tydligt och välformulerat och har inga problem med att anpassa budskapet till mottagaren.
  • Du kan anpassa dig till olika situationer och relationer samt att du kan uppvisa integritet i din yrkesroll om det krävs.
  • Du har en stark vilja att inspirera och påverka då ditt arbete kommer att göra skillnad.

TJÄNSTEN ÄR ETT VIKARIAT!

Tillträde: 2021-01-01 ev. tidigare

Omfattning: 75-100 %

Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2021-06-30 ev. längre

Vardagar 8-17 med flexmöjligheter

Lön: Månadslön

Placering: Umeå

Skicka din ansökan idag till info@handelskammaren.ac

Ange “Vik. AMK” i ämnesraden

Vid frågor, kontakta Siv Forssén 010-130 82 52

Vi tillämpar löpande rekrytering, så tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum.

Välkommen med din ansökan!

Facebook