Fartfylld hösttermin!   

Sommarlovet står för dörren för eleverna, men för oss på AMK har det varit en intensiv period av kommunikation, teams-möten och planering. Om allt faller på plats så hoppas vi kunna träffa rekordmånga elever nästa hösttermin. 

Nästan alla som vi inte kunde träffa p.g.a Coronapandemin räknar vi med att träffa till hösten. Vi planerar för att genomföra ersättningslektioner i åttan och i nian plus ordinarie lektioner för niorna i Umeåregionen och Lycksele. Schemat börjar se späckat ut!

 

Nya bokningsrutiner ger ökade valmöjligheter för skolorna
För att klara av att träffa fler elever så har vi valt att göra temporära justeringar i bokningsmallarna. Vi tror att åtgärden kommer att underlätta skolornas bokningar under de intensivaste perioderna när vi gör det möjligt att boka in 6 pass per dag, måndagar till onsdagar från v35 fram till Höstlovet.

 

Fler hållbara resor under hösten
För att minska vårt klimatavtryck planerar vi för ett mer hållbart resande till skolorna. I höst kommer vi att resa kollektivt och cykla i största möjliga mån!

SCA investerar för framtiden

Skogsbolaget SCA: satsar 7,5 miljarder i pappersbruket i Obbola, samtidigt investeras i terminalen i Umeå hamn för att klara den ökande volymen på ca. 450 000 ton. Investeringar som ger ringar på vattnet när andra stora koncerner som Volvo, Norra Skogsägarna och Martinsson m.fl kan skala upp verksamheten när Umeå Hamn byggs ut och får högre kapacitet.

Trots Corona pandemin och vikande konjunktur så väljer SCA också att utöka sin satsning på långsiktig kompetensförsörjning och blir Guldmedfinansiärer i AMK.

– Jag har en stor framtidstro! Tack vare investeringarna kan affärerna fortsätta växa, inte bara hos SCA utan i hela länet. Det här gör att vi säkrar upp jobb för flera år framåt i tiden inte bara här vi kusten utan i hela regionen. Därför blir det extra viktigt att jobba med framtidens kompetens. Vi tror att AMK kan hjälpa oss att nå fler elever och få dem att få upp ögonen för alla möjligheter som finns i branschen, säger Margaretha Gustafsson, terminalchef på SCA.

Välkomna på kick off!

Sommarledigheten närmar sig med stormsteg men vi kan inte låta bli att blicka framåt mot höstterminen. Vi vill hälsa alla våra medfinansiärer varmt välkomna till en uppstart den 25 augusti klockan 15:00. För att minska risken för smittspridning planerar vi att hålla aktiviteten utomhus, så länge vädret tillåter. Under eftermiddagen kommer vi att bjuda på något ätbart. Mer information kommer längre fram – men boka in datumet i din kalender redan nu!

2020-08-25
15:00
Inbjudan kommer att gå ut i dagarna.

Vill du bli medfinansiär? Kontakta någon av oss på arbetsmarknadskunskap – kontaktuppgifter finns längst ner i nyhetsbrevet.

 

 

 

 

Schemat för AMK HT2020
Höstens planering börjar falla på plats, här kommer en påminnelse om vilken vecka som vi besöker just er skola! Som arbetsgivare och medfinansiär är du varmt välkommen att höra av dig till oss för att följa med ut på någon av skolorna.

v. 35
Linneaskolan årskurs 9
Teg Central årskurs 9
Hörnefors årskurs 9

v. 36
Bräntbergsskolan årskurs 9
Ersängsskolan årskurs 9
Tundalsskolan årskurs 9 (ersättningslektion)
Hammarskolan årskurs 9 (ersättningslektion)

v.37
Carlshöjd årskurs 9
Obbola skola årskurs 9
Hammarskolan årskurs 9 (ersättningslektion)
Hammarskolan årskurs 9 (ersättningslektion)
Artediskolan årskurs 8 (ersättningslektion)

v.38
Ålidhemsskolan årskurs 9
Storsjöskolan årskurs 9
Sävar skola årskurs 9
Castorskolan årskurs 9

v.39
Hagaskolan årskurs 9

Vi vill ha kontakt med er!

När vi är ute i klassrummen vill vi ha verkliga historier med oss från er som arbetsgivare. Vad gör just din bransch så intressant och vilken typ av kompetens söker ni till ert företag? Den bästa informationen får vi direkt från er medfinansiärer och den hjälper eleverna att förstå vad som är viktigt på arbetsmarknaden. Uppdatera oss gärna om vem ni vill att vi har som kontaktperson på just ert företag. Vi kommer gärna ut på ett arbetsplatsbesök eller möter er digitalt.

Mattias Wahlberg
Kommunikatör
070-271 44 99
mattias.wahlberg@arbetsmarknadskunskap.se

Miranda Larsson
Kommunikatör
076-677 96 47
miranda.larsson@arbetsmarknadskunskap.se

Facebook